Здрави навики на вашето дете

Сон на секој родител е детето да го гледа здраво и среќно. Неговото залагање во остварување на ваквиот "сон" започнува уште од самото раѓање...

Променaтa на времето носи проблеми

Наглите промени на времето влијаат првенствено врз здравстената состојба на оние кои имаат тешки, хронични и исцрпувачки заболувања. Временските промени предизвикуваат влошување на нивната...

Лоши навики – чувари на нашето здравје

Модерното време ни носи многу сознанија за тоа што треба да правиме за да бидеме здрави, но сепак, некои лоши навики можат да бидат...

Божиќни симболи

Бoжиќ е голем православен празник кој го празнуваат сите христијани и католици ширум светот. Во секоја држава постојат посебни обичаи со кои се празнува овој...

Нешто повеќе за хигиената

Хигиената е од големо значење за здравјето. И покрај тоа што се грижиме хигиената да биде на високо ниво, сепак хигиенските навики се многу...

Несоница – проблем на современиот човек

Што претставува циклусот на сон и За да може да се одреди третманот на несоницата треба да се насочиме кон откривање на причините. Доколку во...

Лековите против болка предизвикуваат болка

Колку нелогично звучи ова? Од прво, многу, но ако ги разгледате сите докази кои го потврдуваат ова и се разбира стотиците случаи со кои...

Колку е полна вашата чаша?

„Се' ќе биде во ред на крајот. Ако не е во ред, тогаш не е ни крај“ - непознат автор - Полуполна или полупразна? Не станува...

10 Медицински заблуди

Не е потребен посебен вовед за оваа статија, тоа се 10 најчести медицински заблуди што сигурно барем по еднаш сте ги чуле во својот...

Дали се поинтелигентни мажите или жените?

Кои се адутите на секој од половите во вечната трка за интелектуална надмоќ? Дали има разлики и кои се адутите на секој од половите во...

ПОСЛЕДНИ