Дома Автори Напишано од Д-р Венцислав Божиновски

Д-р Венцислав Божиновски

5 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ
Д-р Венцислав Божиноски е роден на 21 јануари 1985 година во Битола. Основно и средно училиште завршува во Кичево, а во јули 2009 година дипломира на Медицинскиот факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје со просек 9,47. Од март 2010 година работи како матичен лекар во Кичево. Има посетено повеќе семинари и работилници, меѓу кои едукативната програма за заштита од СИДА и полово-преносливи болести и едномесечната обука на Универзитетската Клиника за ревматологија при Mедицинскиот факултет во Белград. Области од интерес му се интернистичките гранки, неврологија, гинекологија, како и искористувањето на природните богатства во лекувањето на болестите. Говори англиски, албански и италијански јазик. Конечно се појави портал кој најефикасно ја носи здравствената едукација до интернет публиката. Одличен весник и потсетник за здравствените работници и прирачник за останатите корисници, а воедно и светла точка во социјалните мрежи. Гордост е да се биде дел од тимот на еден ваков бренд како Доктори.мк.