Совршенството наречено имунитет не е имуно на стрес

Имунолошкиот систем и човековата имунологија се многу сложени за проучување, разбирање и докажување. Имуниот систем на човекот се состои од многу мали единици -...

Пет големи органи во човековото тело кои алкохолот најбрзо ги уништува

Прекумерното консумирање алкохол е штетно буквално за сите човекови органи. Но, оштетувањата кои ги прави на некои големи и витални органи едноставно не смееме...

Синдром на хроничен замор (СХЗ; Chronic Fatigue Syndrome – CFS)

Исцрпеност, болка, симптоми слични на грип Синдромот на хроничен замор е многу повеќе од само чувство на претеран замор или истоштеност. Луѓето со СХЗ се...

Деца на родители – алкохоличари

Голем број студии покажуваат дека онаму каде што има родители зависници од алкохол, има и барем едно дете кое живее со нив и е...

24 факти за пушењето цигари

Можете да јадете по пет порции зеленчук и овошје дневно и редовно да вежбате, меѓутоа се додека пушите здравиот живот е недостижен за вас....

Хипербаричната кислородна терапија – едно од најзначајните медицински откритија

„Употребата на кислород во услови на зголемен притисок претставува едно од најзначајните откритија во медицината, кое може да се спореди со откривањето на антибиотиците...

Совршени нозе без капилари и отоци

Убавината и здравјето на нозете се тесно поврзани. За подолго време да ви останат лесни, флексибилни и витки, доволно е да се придржувате до неколку...

Пролетно чистење на организмот – втор дел

Новото и најочекувано годишно време кај секого раѓа природна потреба за целосна промена. Од животните навики, начинот на облекување, грижата за изгледот и негата...

Пролетно чистење на организмот – Прв дел

Новото годишно време треба да го дочекаме свежи, здрави и со обновена енергија. Ова е вистинско време да го ослободите телото од отровите и...

Опасности по здравјето кај жените за време на летото

Летното секојдневие ни нoси многу радости. Уживаме во долгите денови, одморот на плажа, вечерните дружења и излегувања. Но, покрај убавите моменти, летото ни носи...

ПОСЛЕДНИ