Парализа на сонот – натприродна појава или пак не

Се будите во ноќта, а вашето тело неможе ни да се помрдне. Сакате да викнете, но сте спречени, не можете да се придвижите, заробени...

10 Медицински заблуди

Не е потребен посебен вовед за оваа статија, тоа се 10 најчести медицински заблуди што сигурно барем по еднаш сте ги чуле во својот...

Совршенството наречено имунитет не е имуно на стрес

Имунолошкиот систем и човековата имунологија се многу сложени за проучување, разбирање и докажување. Имуниот систем на човекот се состои од многу мали единици -...

Видови контрацепција – придобивки и ризици од нивното користење

Луѓето отсекогаш барале начини како целосно да уживаат во сексот без да се грижат за несаканата бременост или добивањето на некоја полово пренослива болест....

Откривање на сите тајни во врска со користењето на кондомите

Кондомите денес се најпопуларното и најупотребуваното средство за физичка контрацепција. Луѓето кога станува збор за заштита од несакана бременост и полово преносливи болести најмногу...

Вечната загатка за машко-женските пријателства

Дали ве сака само како пријателка или има скриени намери кон вас? Дали маж и жена можат да бидат само пријатели? Уште од одамна машко-женското пријателство...

Заморот како дел од секојдневието на човекот

Бидејќи заморот е дел од нашето секојдневие, потребно е секој човек на свој начин да изгради механизам тој да биде заменет со одмор од...

Пет совети како да станете енергична личност

Ако често се чувствувате уморно и поспано... Ако ви недостасува енергија за да го завршите денот како што треба... Применувајте ги неколкуте совети кои...

Здрави навики на вашето дете

Сон на секој родител е детето да го гледа здраво и среќно. Неговото залагање во остварување на ваквиот "сон" започнува уште од самото раѓање...

Колку е полна вашата чаша?

„Се' ќе биде во ред на крајот. Ако не е во ред, тогаш не е ни крај“ - непознат автор - Полуполна или полупразна? Не станува...

ПОСЛЕДНИ