Сексуално образование – што губат младите, а што добиваат со неговото...

Се наоѓаме во 21-век и сексот и сексуалниот живот навидум веќе не се табу, младите меѓусебно разговараат на оваа тема, а и информатичката технологија...

Колку е полна вашата чаша?

„Се' ќе биде во ред на крајот. Ако не е во ред, тогаш не е ни крај“ - непознат автор - Полуполна или полупразна? Не станува...

Совршени нозе без капилари и отоци

Убавината и здравјето на нозете се тесно поврзани. За подолго време да ви останат лесни, флексибилни и витки, доволно е да се придржувате до неколку...

Лоши навики – чувари на нашето здравје

Модерното време ни носи многу сознанија за тоа што треба да правиме за да бидеме здрави, но сепак, некои лоши навики можат да бидат...

Синдром на хроничен замор (СХЗ; Chronic Fatigue Syndrome – CFS)

Исцрпеност, болка, симптоми слични на грип Синдромот на хроничен замор е многу повеќе од само чувство на претеран замор или истоштеност. Луѓето со СХЗ се...

Откривање на сите тајни во врска со користењето на кондомите

Кондомите денес се најпопуларното и најупотребуваното средство за физичка контрацепција. Луѓето кога станува збор за заштита од несакана бременост и полово преносливи болести најмногу...

Здрави навики на вашето дете

Сон на секој родител е детето да го гледа здраво и среќно. Неговото залагање во остварување на ваквиот "сон" започнува уште од самото раѓање...

24 факти за пушењето цигари

Можете да јадете по пет порции зеленчук и овошје дневно и редовно да вежбате, меѓутоа се додека пушите здравиот живот е недостижен за вас....

Пет совети како да станете енергична личност

Ако често се чувствувате уморно и поспано... Ако ви недостасува енергија за да го завршите денот како што треба... Применувајте ги неколкуте совети кои...

Променaтa на времето носи проблеми

Наглите промени на времето влијаат првенствено врз здравстената состојба на оние кои имаат тешки, хронични и исцрпувачки заболувања. Временските промени предизвикуваат влошување на нивната...

ПОСЛЕДНИ