Кога бемката е смртоносен украс на телото? - Научете како да ги препознавате опасните бемки

Бемките ги има насекаде по нашето тело, и ниту еден орган не е поштеден. Нема човек кој не стравува дека некоја бемка на неговото тело всушност е потенцијален меланом, кој е еден од најсмртоносните и најинвазивните канцери. Денес ќе ви потенцираме неколку работи на кои треба да внимавате кога се во прашање бемките ...

Третман и рехабилитација при мозочен удар - отворено предавање на Факултетот за медицински науки во Штип

На 11.05.2016 година (среда) во 13 часот, во амфитеатарот на Факултетот за медицински науки при Универзитетот ‚‚Гоце Делчев‘‘ во Штип ќе се одржат две предавања на тема: ‚‚Третман на мозочен удар - тромболиза‘‘ и ‚‚Физикална терапија и рехабилитација по мозочен удар - очекувања и компликации‘‘. Предавањето е од отворен тип и е наменето за сите заинтересирани граѓани.

5-ти мај меѓународен ден на пулмоналната хипертензија

Денеска е 5-ти мај меѓународен ден на пулмоналната хипертензија. По тој повод ви презентираме накратко се што треба да знаете за пулмоналната хипертензија ...

25-ти април - светски ден на ДНК

На овој датум се случиле два важни настани во полето на молекуларната биологија, како што се: откривањето на двојната спирала на ДНК во 1953 година, а исто така и завршувањето на Проектот за човечкиот геном во април 2003 година.По повод денот на откривње на структурата на ДНК вчера се одржа предавање од страна на дијагностичката лабараторија за молекуларна дијагностика ПЗУ „БИОМЕД ЛАБ” на тема „Молекуларна биологија и структура на ДНК”.

Анемија како причина за хоспитализација во кумановскиот регион

Во продолжение ви го презентираме научниот труд на тема "Анемија како причина за хоспитализација во кумановскиот регион", презнетиран на Интернационалниот студентски симпозиум организиран од Факултетот за медицински науки во Штип.

медицина

  барај по име или адреса loading
BIOMED LAB Kristina I. Stojanoska-Aloska forum.doktori.mk
Рубрики
повеќе>>

Ние не можеме да правиме големи нешта, само мали нешта со голема љубов

~ Мајка Тереза ~

Најчитани статии по категории