Книгата во раце – читањето е здраво

Живееме во ера на модерна технологија и комуникации, во која човекот со задоволство ги извршува активностите без напор и веднаш се чувствува пријатно. Читањето...

7 совети за здрави, сјајни и бели заби

Исхрана Идеално ќе биде ако не пушите, не пиете црн чај, безалкохолни пијалоци и сокови темни - за да имате убави заби. Имајте на ум...

Развој на забите кај вашето дете

Развојот на млечните заби започнува кога бебето е во матката. На околу пет недели од бременоста, првите пупки на млечните заби се појавуваат во...

Зошто пливањето е најдобра вежба?

Редовното пливање ја зголемува издржливоста, ги зајакнува мускулите и кардио-васкуларниот систем. Пливањето може да се комбинира со вашите редовни вежби. Пред вежбање на копно...

Никако немате време за посета на вашиот стоматолог?

Никако немате време за посета на вашиот стоматолог? Сигурно ќе отидете, но само претходно да завршите некои "важни" обврски ... Вистината е дека ќе ги...

Храна која ja враќа блескавaта насмевка

Иако знаеме дека премногу шеќери се штетни за оралното здравје, дали постои храна која е добра за нашите заби и непца? Тука е изненадувачка...

Чувство на “пеперутки во стомакот” – илузија или реалност

Процесот на вљубување трае помалку од 1 секунда. Всушност, потребна е само една петтина од секундата за да се чувствувате како да ве погодила...

Рак на дојката ќе се открива на стоматолог

Со едноставен тест за време на посетата на стоматолог наскоро ќе може да се открие дали луѓето се во раните фази на рак на...

Нека и вашите усни бидат за на насловна страна

Усните и харизматичната насмевка, според бројни студии на голем број испитаници на посилниот пол, се карактеризираат како нешто најпривлечно за спротивниот пол. Претпазливите дами...

Зачекорете со насмевка од соништата во новата 2014 година

Во безграничната трка за убавина, естетската стоматологија е олеснување. Затоа што блескавата насмевка е задолжителен и важен симбол на новата ера. Јануар е празничен...

ПОСЛЕДНИ