10 предности на белите заби

0

Дали се наоѓате во соба полна со луѓе и веќе чувствувате нелагодност во стомакот? Тоа е страшно искуство знаејќи дека вие ќе мора да се насмевнете кога ќе се запознаете со нови лица и за жал барем на блиц ќе морате да ги покажете вашите жолти заби од учтивост. Чувството на срам за состојбата на забите може да влијае на многу области на вашиот секојдневен живот, а тоа е особено тешко во социјалните ситуации.

Со напредокот на стоматолошката технологија, можете лесно да се стекнете со предноста од светла насмевка без разлика дали ќе изберете да ги избелите забите на стоматолог, со користење современи колекции дома, или инкорпорирање на природни решенија. Белењето на заби енормно е во пораст, бидејќи се повеќе и повеќе кај луѓето се реализира огромна корист.

1. Ја зголемува самопочитта

Една од најзначајните причини поради која забите сакате да ви бидат бели е да се подобри вашето ниво на самопочит. Психолозите открија дека оние кои се вреднуваат во таа група се поуспешни во нивните кариери, и, генерално посреќни.

2. Остава забележителен прв впечаток

Инстинктивно ќе го добиеме првиот впечаток за неколку секунди по сретнувањето некого. А насмевката е најпрепознатливата фацијална експресија и може да се види од неколку метри. Ова значи дека кај некого несвесно може да се развие првиот впечаток дури и пред да се ракувате со него! Кога ќе имате убава насмевка за време на првиот состанок, сите погледи ќе бидат насочени кон вашата атрактивна насмевка!


3. Овозможува голема предност при конкурсите за работа

Подготовката за интервју повикува на внимание на личната хигиена. Се облекувате соодветно , туш, депилација , стил на косата и миење на забите. Меѓутоа, со вашата насмевка можете лесно да добиете предност во однос на конкуренцијата на два начина. Белите заби се често поврзани со позитивни особини на личноста како што се интелигенција , одговорност и сигурност. Покрај тоа, кога сте задоволни со бојата на забите, се насмевнувате и зборувате со поголема доверба.

4. Изгледате помлади

Досадни, пожолтени, и валкани заби можат да ве прават да изгледате постари отколку што сте. Со текот на времето забите ја менуваат бојата. Кога ќе имате заби кои се бели можете лесно да ја одржувате таа сјајност која може да одземе неколку години од вашиот изглед.

 

5. Имате топли насмевки

Не само што ќе бидете попривлечни за спротивниот пол, туку бисерно белите заби ќе ви дадат потопола насмевка. Изразите на лицето се сложени , но речиси секој може да забележи дали насмевката е вистинска или лажна. Кога не се срамите од забите, вашите насмевки доаѓаат природно и вистински.

6. Изгледате посебно, за посебни прилики

Свадби, собири, па дури и родендени се специјални денови кога сакате вашиот изглед да е најдобар. А камерата е подготвена за вашите насмевки кои ќе останат и на многу фотографии и сеќавањата можат да ви бидат богатство за годините што доаѓаат.


7. Неизбежен дел од вашиот козметички третман

Повеќето луѓе имаат неколку работи што тие би сакале да се поправи во врска со нивниот изглед. Белење на забите е број еден барана козметичка процедура, бидејќи тоа е најприфатливиот начин да веднаш се подобри вашиот физички изглед .

8. Тоа не е Хирургија

Како и секоја хирургијa, козметичката хирургија доаѓа со ризици. Заедно со се повеќе прифатливиот начин да се промени вашиот изглед, белењето на забите процедурира се побезбедни начини кои имаат практичност, но и обновување со текот на времето, бидејќи тоа не е хируршка интервенција. Ако одберете да имате ласерско белење на забите од страна на вашиот стоматолог , третманот може да се направи и да ги видите резултатите веднаш.


9. Го зголемува вашето расположение

Кога сте задоволни со начинот на тоа како вашите заби изгледаат ќе се смеете повеќе. Насмевките го подобруваат вашето расположение од една страна, така што активираат производството на ендорфин ,односно, нашите тела произведуваат “среќни хемикалии”. Вашите насмевки и доброто расположение ќе се зголемат експоненцијално !

10. Ја подобрува оралната хигиена

Белите заби имаат тенденција да се зголеми нивната орална здравствена заштитна рутина. Задоволни со својата насмевка и сите предности на белите заби често ги наведува луѓето подобро да се грижата кога е во прашање четкањето, испирањето, и посетите на својот стоматолог за професионално чистење . Доброто орално здравје може да го подобри вашето целокупното здравје и да спречи многу болести, ова е далеку најважната причина и основна бенефиција за белење на забите.

Повеќе за д-р Елена Мојсовска >>>

-авторски текст, не смее да се користи зa комерцијални цели и/или реемитување-

Д-р Елена Јевтиќ е родена во 1988г во Битола. Средното образование го завршува во гимназијата „Јосип Броз - Тито" - Битола, природно-математичка насока во 2007г. Дипломира на Стоматолошкиот факултет при Универзитетот Нови Сад, Панчево во Јули 2013г. -Доктори.мк претставува место каде што можете да дознаете многу повеќе за Вашето здравје, неговата првенцијата и тераписките модалитети од стручен тим на соработници. Особено задоволство е да бидете дел од еден таков тим на успешни и докажани здравствени лица.