Лекови
Дипломиран радиолошки технолог, студент по фармација
Дали ОТЦ лековите се безопасни? Ќе разгледаме само два лекови од листата на ОТЦ лекови кои ќе се најдат во продажба надвор од аптеките, бидејќи листата опфаќа 108 лекови. Ибупрофен
Најголем заеднички предизвик во оваа приказна останува здравјето. Ние ќе ве пресретнеме на патот кон него.
студент на медицина
Станува збор за мононатриум глутамат, познат како MSG или Е-621. Ова соединение се користи во храната како засилувач на вкус. Ќе ви ја откриеме и неговата лоша страна.
Дипломиран радиолошки технолог, студент по фармација
Неодамна со измените и дополнувањата во Законот за лекови и медицински помагала беше утврдено дека лековите кои се издаваат без рецепти ќе бидат достапни и во супермаркетите, бензинските пумпи, продавниците со цел да се овозможи намалување на цените на овие лекови поради зголемување на конкурентноста. Па, затоа си поставив едно прашање:
Научниците откриле нов механизам кој предизвикува алергии. Според тоа, терапијата која би го блокирала генот FOXP3 би можела да им помогне на луѓето кои патат од алергии.

Најчитани статии - фармација

Останати содржини