Дома Автори Напишано од Д-р Симона Јовчевска

Д-р Симона Јовчевска

2 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ
Д-р Симона Јовчевска е родена на 16.02.1994 во Скопје. Средно образование завршува во СУГС Гимназија ,,Јосип Броз Титоˮ-Скопје. Дипломира на Медицинскиот факултет при Универзитетот ,,Св.Кирил и Методијˮ во Скопје во 2018 година, и се стекнува со стручно звање доктор на медицина. Од 2019 година е на приватна специјализација по Кардиологија. Учество на 27th European Students’ Conference во Берлин, во периодот од 28 септември-1 октомври 2016 година, на тема: “Facing Antimicrobial Resistance-Research Revolution wanted”, на ZIMS-Zagreb International Medical Summit, во периодот од 23-25 ноември 2017 година. Одлично познавање на англиски и германски јазик. Многу ми е мило што имам чест да бидам дел од тимот на Доктори.мк, еден прекрасен портал, кој нуди одлична можност за континуирана едукација, со стекнување на нови знаења од различни области на медицината, стоматологијата и фармацијата, истовремено давајќи информативни и корисни совети за сите читатели.