Дома Автори Напишано од Д-р Сара Кочишки Адирман

Д-р Сара Кочишки Адирман

1 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ
Сара Кочишки Адирман родена во Битола, Северна Македонија.Завршив средно медицинско училиште во Малме,Кралството Шведска каде потоа се запишав на Медицинскиот факултет во Малме каде и дипломирав. Специјалистичките студии по Гинекологија и акушерство и докторските студии ми се на Лунд Универзитет. Темата на докторската дисертација ми е ,,ХПВ Инфекција" Автор и коавтор на многу трудови во областа на Гинекологијата и акушерство и член на Европската комисија за здравство. Предавач на Лунд Универзитет по Гинекологија и акушерство .