Дома Автори Напишано од Прим. д-р Благица Манчева

Прим. д-р Благица Манчева

1 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ
Педијатар во ,,Жан Митрев Клиник" - Образование 2013 год. Промовирана во Примариус 1996 год. Со успех положен специјалистички испит по специјалноста Педијатрија- Медицински факултет-Скопје 1992 год. започната специјализација по предметот Педијатрија- Медицински факултет-Скопје 1986/1987 год. обавен задолжителен лекарски стаж 1986 год. дипломирана – Медицински факултет – Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ –Скопје 1980/1981 год. запишан -Медицински факултет – Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ -Скопје Завршено основно и средно образование (гимназија) во родниот град Работно искуство 2017 год Вработување во ПЗУ Жан Митрев 2010 god Назначена за Началник на оддел за повторливи визинг бронхити 2002 год. назначена за Шеф на Отсек за рецидивни бронхити – Оддел за хронични белодробни заболувања кај мали деца 1989 год. 1986-89 год. вработување во Институтот за белодробни заболувања кај децата-Козле, Скопје – лекар општа практика Вработена во Здравниот дом Св. Николе Професионална ангажираност и дополнителна едукација 2013 год Престој во Италија-Рим во Бамбино Гесу болница за едукација- Кардиореспираторна –полисомнографија кај деца со ОСАСу 2011 год. EAACI – Школа, Allergy and Inunotherapy from tolerance to early Intervention, Финска 2006 год. EAACI – Школа за астма, Цавтат- Хрватска 2002 год. EAACI –Highights on Alergic Rhinitis and its impact on Asthma, Софија, Бугарија 1999 год. EAACI – Школа ,Practal issues in the menagment on bronchial athma, Анталија – Турција