Медицински јаглен – Лесна и едноставна елиминација на сите гасови и токсини од вашиот дигестивен тракт

0

Сте се запознале ли со оваа магична и едноставна таблетка? Активен медицински јаглен е толку едноставна, а толку корисна таблета. Зошто е тоа така, прочитајте ја денешната статија и појдете до најблиската аптека, бидејќи ова е лек кој мора да биде достапен во вашата домашна аптека, а еве и зошто …

 

Професор Туери од Франција во 1831 година испил смртоносна доза од отровот стрихнин и преживеал. Како? Додал голема количина на активен медицински јаглед во него и ова го направил за да им го докаже практично ефектот на своите колеги. Се смета дека медицинскиот јаглен бил докажан уште во старите египетски времиња, а неговите благодети се незаменливи и ден денеска.

 

Активиниот медицински јаглен, можете да го набавите во секоја аптека, тотално е безопасен и не може да му наштети на вашето здравје дури и ако испиете многу таблетки. Корисен е бидејќи ги апсорбира сите отрови и токсини во вашиот дигестивен тракт, без разлика за која е причината за нивно настанување, во медицинските центри постојано го има и е неопходен, бидејќи се дава превентивно кај луѓе кај кои се сомневаме дека доаѓа до труење од било која причина.

Оваа таблетка нема вкус, има катран црна боја и може да се најде во разни облици. Откако ќе се внесе во организмот има моќ на апсорпција и  ги апсорбира сите токсини и гасови во дигестивниот тракт, по што се чувствувате олеснето и ви се намалува или губи чувството на гадење. Можете да ги растворите таблетките во вода и да ги давате на луѓе кои не можат да ја голтнат таблетката, дури се смета дека така и дејството е посилно. За да добиете добро дејство користете најмалку 4 таблетки одеднаш, може да се користат и повеќе од 10 кога се работи за труење. Важно е да се нагласи дека нема нус појави и можете да го употребувате секогаш кога чувствувате подувување на стомакот. Единствена нус појава е боењето на изметот црно, што е нормално, треба да го очекувате и не треба да ве загрижува.

 

Кога е најповолно да го користите?

  • Кога чувствувате подуеност на стомакот
  • Кога имате гадење и повраќање
  • Кога имате пролив
  • Кога ќе се разбудите после пијана ноќ
  • Кога ќе имате стомачни проблеми поради внесување на многу овошје и зеленчук и слично

Па, ако до сега не сте го пробале, топло ви го препорачуваме бидејќи навистина може да ви го промени животот.

-авторски текст, не смее да се користи за комерцијални цели и/или реемитување-

E-mail: robima2008@gmail.com Phone: +38978/413-067 Adress: Jane Sansanski 18; K.Palanka Лични информации и образование: Родена: 28.11.1990 година во Крива Палнка Основно образование(1997 -2005), ОУ “Јоаким Крчовски” – Крива Паланка Средно образование-гимназија (2005-2009), СОУ “Ѓорче Петров” – Крива Палнка Високо образовани – Доктор по Општа медицина (2010-2016), Факултет за медицински науки – Универзитет “Гоце Делчев” – Штип Искуства и објавени трудови: Демонстратор на Факултетот за медицински науки - Универзитет “Гоце Делчев” – Штип (2015-2016) Уредник на доктори.мк (од 2013 година) Уредник на проектот zazdravje.com.mk во период од 2010 до 2013 година Автор на повеќе од 1 000 статии и текстови на домашни и меѓународни портали поврзани со одржување на здравјето Добитник на признание за придонес во здравствената едукација во Република Македонија Сертификат од Факултетот за медицински науки како доказ за оджување на вежби по предметот прва медицинска помош на студентите по општа медицина Во текот на средното обрзование добитник на златен медал за најдобар ученик на локален MASSUM огранок како и добитник на прва награда за изработка на web странана и бројни сертификати за најдобро изработена реклама за средното општинско училиште во соработка со USAID невладината организација Активно учество на меѓународен симпозиум – Current achievements and future perspectives in medical and biomedical research (2015) Активно учество на студентски симпозиум - Celebrating achievements in medical sciences, promoting health and sharing knowledge – Shtip (2016) Научни трудови како автор: Analysis of the PAP the PAP test results in the area of Kriva Palanka – Nikolovski, R; Denchovska, K; Mladenovski, G; Markovski, V; (освоено прво место на меѓународен симпозиум) Epidemiologycal characteristics of Influenza Virus in Municipality of Kumanovo – Denchovska, K; Nikolovski, R; Markovska, E; Makovski, V; Научни трудови како ко-автор: Anemia as a reason for hospitalization in the region od Kumanovo – Ilievski, S; Nikolovski, R; Denchovska, K; Anchevski, T; Markovska, Дипломски труд на тема: Epidemiologycal characteristics of influenza virus in Municipality of Kumanovo – Nikolovski, R; Markovski, V; Познавање на јазици и вештини: Одлично познавање на МS OFFICE (exel, word, power point, publisher), windows и linux оперативен систем Основно познавање на програмси јазици: C++, paskal, JAVA Познавање на англиски јазик (напредно ниво) Познавање на германски јазик (основно ниво) Одлично познавање на блканска група јазици (српски, хрватски, бугарски ...) Способност за тимска работа -Во Доктори.мк препознав сајт кој има потенцијал и тим кој во иднина не само што ќе го направи Доктори.мк главен медицински информатор во Македонија, туку и прирачник за сите медицински лица, препознатлив не само во земјава туку и во целиот регион. Горд сум што имам можност да бидам дел од овој тим кој е полн со енергија и спремен да го доближи светот на медицината до секој граѓанин. Му посакувам на порталот како и на целиот негов тим многу успеси и вредна и напорна работа, бидејќи само така може да се дојде до посакуваниот ефект.