Интересни бројки и факти за забите

Без некоја посебна најава, во наредниот текст прочитајте неколку интересни информации за забите, кои веројатно до сега не сте ги знаеле. 1. При џвакање забите...

Превенција на првите трајни молари – залевање на фисури

Првите трајни молари никнуваат околу шестата година од животот Кога детето е на шест годишна возраст, неговите вилици растат и прават место за сместување на...

Осетливи заби

Што е тоа осетливост на забите? Осетливоста на забите е честа појава. Под овој термин се подразбира појава на неочекувана остра болка или непријатност, кои...

ПОСЛЕДНИ