тимот на Доктори.мк
д-р Зорица Петковска
д-р Зорица Петковска
доктор на медицина
 
 

Д-р Зорица Петковска е родена на 27 мај 1983 год во Велес. Основно и средно училиште завршила во Велес, а студирањето го започнала на Медицинскиот факултет во Ниш. Дипломирала во јули 2010 година на Медицинскиот факултет во Скопје. Моментално е вработена како професор во средното медицинско училиште во Велес. Учесник е на повеќе конгреси и семинари и активно ги следи новостите од областа на медицината.

Одлично ги познава англискиот и германскиот јазик, а слободното време го користи за спортски активности: пилатес, тае бо, фитнес.


За Доктори.мк
Огромно задоволство ми претставува што сум дел од тимот на Доктори.мк, сајт кој што го промовира здравиот начин на живот, а истовремено ги презентира најновите медицински научни истражувања и помага во разрешувањето на многу дилеми.
Листа на статии од авторот: