тимот на Доктори.мк
д-р Роберт Николовски
д-р Роберт Николовски
доктор на медицина
 
 

E-mail: robima2008@gmail.com       

Phone: +38978/413-067

Adress: Jane Sansanski 18; K.Palanka

Лични информации и образование:

Родена: 28.11.1990 година во Крива Палнка

 • Основно образование(1997 -2005), ОУ “Јоаким Крчовски” – Крива Паланка
 • Средно образование-гимназија (2005-2009), СОУ “Ѓорче Петров” – Крива Палнка
 • Високо образовани – Доктор по Општа медицина (2010-2016), Факултет за медицински науки – Универзитет “Гоце Делчев” – Штип

Искуства и објавени трудови:

 • Демонстратор  на  Факултетот  за медицински науки  - Универзитет “Гоце Делчев” – Штип (2015-2016)
 • Уредник на доктори.мк (од 2013 година)
 • Уредник на проектот zazdravje.com.mk во период од 2010 до 2013 година
 • Автор на повеќе од 1 000 статии и текстови на домашни и меѓународни портали поврзани со одржување на здравјето 
 • Добитник на признание за придонес во здравствената едукација во Република Македонија
 • Сертификат од Факултетот за медицински науки како доказ за оджување на вежби по предметот прва медицинска помош на студентите по општа медицина
 • Во текот на средното обрзование добитник на златен медал за најдобар ученик на локален MASSUM огранок како и добитник на прва награда за изработка на web странана  и бројни сертификати за најдобро изработена реклама за средното општинско училиште во соработка со  USAID невладината организација
 • Активно учество на меѓународен симпозиум – Current achievements and future perspectives in medical and biomedical research (2015)
 • Активно учество на студентски симпозиум - Celebrating achievements in medical sciences, promoting health and sharing knowledge – Shtip (2016)

Научни трудови како автор:

 • Analysis  of the PAP the PAP test results in the area of Kriva Palanka – Nikolovski, R; Denchovska, K; Mladenovski, G; Markovski, V; (освоено прво место на меѓународен симпозиум)
 • Epidemiologycal characteristics of Influenza Virus in Municipality of Kumanovo – Denchovska, K; Nikolovski, R; Markovska, E; Makovski, V;

Научни трудови како ко-автор:

 • Anemia as a reason for hospitalization in the region od Kumanovo – Ilievski, S; Nikolovski, R; Denchovska, K; Anchevski, T; Markovska, 

Дипломски труд на тема:  

 • Epidemiologycal characteristics of influenza virus in Municipality of Kumanovo – Nikolovski, R; Markovski, V;

Познавање на јазици и вештини:

 • Одлично познавање на МS OFFICE (exel, word, power point, publisher), windows и linux оперативен систем
 • Основно познавање на програмси јазици: C++, paskal, JAVA
 • Познавање на англиски јазик (напредно ниво)
 • Познавање на германски јазик (основно ниво)
 • Одлично познавање на блканска група јазици (српски, хрватски, бугарски ...)
 • Способност за тимска работа

За Доктори.мк

Во Доктори.мк препознав сајт кој има потенцијал и тим кој во иднина не само што ќе го направи Доктори.мк главен медицински информатор во Македонија, туку и прирачник за сите медицински лица, препознатлив не само во земјава туку и во целиот регион. Горд сум што имам можност да бидам дел од овој тим кој е полн со енергија и спремен да го доближи светот на медицината до секој граѓанин. Му посакувам на порталот како и на целиот негов тим многу успеси и вредна и напорна работа, бидејќи само така може да се дојде до посакуваниот ефект.

Листа на статии од авторот: