тимот на Доктори.мк
д-р Петар Костовски
д-р Петар Костовски
доктор на медицина
 
 

Д-р Петар Костовски е роден на 20.09.1985 година во Битола. Средно образование завршува во Средното медицинско Училиште „Д-р Јован Калаузи" - Битола, отсек - забен техничар. Во 2004 година се запишува на Медицински Факултет при Медицинскиот Универзитет -Пловдив, Р.Бугарија, каде што дипломира во 2010 година. Веднаш по дипломирањето, до денес, работи како лекар во Единицата за итна медицинска помош со домашно лекување, при ЈЗУ Здравствен Дом - Демир Хисар.

Има учествувано на неколку семинари и конгреси од различни области на медицината, низ Р.Македонија и Р.Бугарија.

Пројавува интерес во областа на васкуларната хирургија, неврохирургијата и гинекологијата.


За Доктори.мк
Доктори.мк претставува одличен медиум каде можат да се презентираат нови и пред се корисни совети од областа на медицината, стоматологијата и фармацијата, за сите кои имаат потреба или сакаат да го збогатат своето знаење со нешто ново. Освен тоа, нуди можност за соработка и комуникација меѓу членовите на тимот на Доктори.мк. Чест ми е да бидам дел од тој тим.
Листа на статии од авторот: