тимот на Доктори.мк
Павлина Будиќ
Павлина Будиќ
студент по медицина
 
 

Павлина Будиќ е родена на 25.06.1989 година во Скопје. Средно образование завршува во СМУГС „Д-р Панче Караѓозов“ со одличен успех. Моментално е студент на Медицинскиот факултет во Скопје - Општа Медицина.

Активности:

 • Поранешен член на Детската амбасада „Меѓаши“ во која зема активно учество и соработува на неколку проекти;
 • Зема активно учество при активностите на Сојузот на Студенти на Медицина (World AIDS Day, SOS Dedo Mraz);
 • Учество na 34th International Medical Scientific Congress - Ohrid 2011.

Практично искуство:

 • Геронтолошки Завод и Сју Рајдер;
 • Одделение за општа и абдоминална хирургија при Градската Болница - 8 Септември;
 • Клиника за Кардиологија, Гинекологија, Интерна, Инфективна Клиника при Клинички Центар Скопје.

Сертификати:

 • Диплома за медицинска сестра (СМУГС Д-р Панче Караѓозов);
 • Положена државна матура со одличен успех на тема „Rh-инкопатибилија“ од областа на гинекологија и педијатрија;
 • Сертификат за учество на 34-тиот Интернационален медицинско-научен конгрес - Охрид 2011;
 • Сертификат за учество на работилница на тема: „Patient Care Techniques“ на 34-тиот Интернационален медицинско-научен конгрес - Охрид 2011;
 • Сертификат за завршени 8 степени на англиски јазик;
 • Познавање на германскиот јазик.

Моментално е Wellness советник за здрава исхрана и Тренер за добро здравје во HERBALIFE.


За Доктори.мк
Чест ми е да пишувам за овој сајт кој моментално е еден од најдобрите и најпосетуваните сајтови во нашата земја и пошироко. Се надевам дека со моите статии ќе допринесам во зголемувањето на бројот на посетители на Доктори.мк.
Листа на статии од авторот: