тимот на Доктори.мк
д-р Огнен Шешоски
д-р Огнен Шешоски
специјалист ортопед
Специјална болница за ортопедија и трауматологија "Св. Еразмо" - Охрид
 
 

д-р Огнен Шешоски е роден во 1980г во Охрид.

образование

Основно и средно образование завршува во Охрид. Во тек на средношколските денови (08-09.1996) како стипендист на фондацијата СОРОС учествува во 5 неделна летна школа во  "Choate Rosemary Hall" Конетикат, САД. Медицински факултет завршува во 2005г во Скопје со просечен успех 9.34.

специјализација

 •  2006– 29.11.2010 - специјализација по ортопедска хирургија на Медицинскиот факултет во Скопје

професионално искуство

 • Од 21.12.2005 вработен во ЈЗУ Специјална болница за ортопедија и трауматологија "Св. Еразмо" во Охрид

 

 • 2002 – 2004 - Како член на ССММ работи како локален офицер за размена на студенти во Охрид;
 • 03.08 – 09.08.2004 - Член на организациониот одбор на Генералното собрание на IFMSA (Меѓународната федерација на асоцијации на студенти по медицина) во Охрид;
 •  08. 2005 - Посетува едномесечен тренинг на одделот за трауматологија во Универзитетскатѕа болница "Hospital de Bellvitge" во Барселона, Шпанија;
 • 10.2007 - Учествува на вториот Албански ортопедски конгрес со меѓународно учество;
 • 17.10 - 21.10.2007 - Учествува на десеттиот Бугарски ортопедски конгрес со меѓународно учество како коавтор на две постер презентации:
  • DHS (Dynamic Hip Screw) as a method of choice for treatment of pertrochanteric fractures,
  • Ossification of THA as complication of hip arthroplasty – case report;
 • 25.09 – 26.09.2008 - Учествува на првиот Српски ортопедски конгрес со меѓународно учество како коавтор на следните постер и орални презентации:
  • Ossification of THA as complication of hip arthroplasty – case report,
  • Haematothorax after gibbectomy – case report, 
  • The Herring classification applied in prognosis of Perthes disease,
  • Managing Biomechanical System “Ilizarov aparatus –bonesegment ” in Solving Problems with bone joint reconstructive surgery;
 • 30.09 – 04.10.2008 - Го посетува следниот курс на АО "Principles of fracture management for surgeons" во Љубљана, Словенија;
 • 14.05 – 15.05.2009 Учествува на третиот Македонски Ортопедски конгрес со меѓународно учество како автор на постер презентација:
  • Premature consolidation as a complication during the limb lengthening process using the Ilizarov techniques – case report;
 • 18.05 – 21.05.2009 Стручен престој на Институтот за ортопедска хирургија - Бањица, Белград, Србија(оддел за педијатриска ортопедија);
 • 29.08 – 25.09.2009 Како стипендист на AO посетува четиринеделен тренинг во "BG-Unfallklinik" Лудвигсхафен, Германија;
 • 04.10 – 11.10.2009 Како стипендист на  EFORT  дел од "Traveling Fellowship" во Италија(Болоња, Верона);
 • 07.05 – 08.05.2010 Дел од Симпозиумот “Revision aloarthroplasty of the hip joint”во Бања Лука, Босна и Херцеговина;
 • 20.06 – 26.06.2010 Како стипендист на  Open Medical Institute посетува еднонеделен курс за коскенозглобна хирургија во Салцбург, Австрија;

специјалист ортопед, Специјална болница за ортопедија и трауматологија "Св Еразмо" - Охрид
За Доктори.мк
Ја поздравувам иницијативата, современиот дизајн и оригиналните идеи. Овој портал е своевиден веб центар на медицината и здравјето во Македонија кој ни беше потребен на сите, како на широката јавност, така и на лекарите.
Листа на статии од авторот: