тимот на Доктори.мк
Никодин Велјаноски
Никодин Велјаноски
дипломиран физиотерапевт, специјализант за рехабилитација во хирургија, ортопедија и трауматологија
 
 

Никодин Велјаноски е роден на 21.09.1991 во Гостивар. Средно образование завршува во родниот град. Во 2012 се здобива со назив дипломиран физиотерапевт на Факултетот за Медицински Науки, при Државниот Универзитет во Тетово. Моментално е студент на специјалистички студии на Високата Медицинска Школа при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола - Специјализација за рехабилитација во Хирургија, Ортопедија и Трауматологија.

Практично искуство:

  • Одделение за Физикална медицина и Рехабилитација – Клинички Центар Тетово;
  • Одделение за Физикална медицина и Рехабилитација – Општа болница Гостивар.

Говори македонски, англиски, српско-хрватски и албански јазик.


За Доктори.мк
Доктори.мк претставува најдобар медицински портал во нашата земја. Доволно е корисен и богат со информации како за медицински образованите лица, така и за обичните луѓе. Се надевам дека со моите статии ќе допринесам и јас нешто повеќе. Мило ми е што сум дел од тимот и Ви посакувам голем успех понатака.
Листа на статии од авторот: