тимот на Доктори.мк
д-р Наталија Цоклеска
д-р Наталија Цоклеска
доктор на медицина
 
 

Д-р Наталија Цоклеска е родена на 11.04.1988 во Струга, каде завршува основно и средно образование. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ - Скопје, во 2012 година.

Присуство и активно учество на конгреси и курсеви од областа на медицината:

  • Едукативен курс по неврохирургија на светското здружение на неврохирурзи Скопје, 09-11 февруари 2012;
  • Стручен состанок: Пробиотици во детска возраст, Скопје 18.03.2011, Македонско лекарско друштво - Здружение на педијатрите на Македонија;
  • XXXII Интернационален конгрес на студенти по медицина Охрид, мај 2009 - Активно учество со тема: An immunohistochemical investigation of interstitial cells of Cajal - прво место, најдобра претклиничка тема.

Член на EMSA (European medical students association)

  • Светски ден на борба против СИДА, декември 2010-волонтер
  • Мече болница, април 2010-волонтер
  • Пролетен ден, март 2010-волонтер

Активно се занимава со спорт - ракомет, беше член на женската ракометна екипа на Медицински факултет, со која учествуваше на Македонските студентски игри Охрид, април 2010 и Женската ракометна студентска лига, 2010 и 2012.


За Доктори.мк
Ми претставува чест и задоволство да бидам дел од тимот на Доктори.мк. Ја поздравувам оваа идеа и честитам на досегашните успеси и ентузијазмот кој несебично се вложува. Се надевам дека ќе имам свој придонес во успешната приказна наречена Доктори.мк.
Листа на статии од авторот: