тимот на Доктори.мк
д-р Моника Самарџиоска
д-р Моника Самарџиоска
доктор на медицина
 
 

Д-р Моника Самарџиоска е родена на 12.09.1984 год. во Прилеп, Република Македонија, каде го завршува своето основно и средно образование. Во 2009 год. дипломира на Медицинскиот Факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Скопје.

За време на студиите волонтира во студентскиот сојуз и во невладини организации во повеќе наврати, како:

  • волонтер во IFMSA (програма за студентска размена) - 2007 г.;
  • волонтер на Одделот за општа хирургија, Медицински универзитет, Вроцлав – Полска, како дел од програмата за студентска размена - август, 2008 г.;
  • волонтер на  58-мо Генерално собрание на IFMSA - август, 2009г);
  • волонтер во „Националната фондација за трансплантација“.

Одлично го познава англискиот јазик, а го изучува и германскиот. Љубител е на планинарење и промовира здрав начин на живот.


ЈЗУ "Борка Талески" – Прилеп, Ургентен центар
За Доктори.мк
Многу ми се допаѓа сајтот затоа што е забавен, поучен и информативен. Доброто здравје треба да се одржува и почитува затоа што здравјето не го цениме доволно се додека не го изгубиме.
Листа на статии од авторот: