тимот на Доктори.мк
Милена Давчевска
Милена Давчевска
дипломиран логопед
Претседател на Здружение на логопеди
 
 

Милена Давчевска е родена на 11.04.1989 година во Велес, каде го завршува средното образование во ССОУ „Димитрија Чуповски“, како медицинска сестра со одличен успех. Дипломира на студии по логопедија на Медицинскиот факултет во Скопје, со што се здобива со статус - дипломиран логопедВо 2013г. е именувана за прв Претседател на Здружението на логопеди.

 

Практично искуство:

  • Геронтолошки завод и Сју Рајдер - Скопје;
  • Завод за рехабилитација на слух, говор и глас - Скопје.

Сертификати и дипломи:

  • Диплома за завршена медицинска сестра (ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес );
  • Положена државна матура од областа на биологија, хемија и гинекологија со акушерство и нега;
  • Дипломиран логопед на Медицинскиот факултет во Скопје.

 


За Доктори.мк
Доктори.мк е сајт кој овозможува достапност на разни совети во интерес на здравјето на посетителите како и информации за различни болести, дијагноза и терапија. Голема чест и задоволство ми е да бидам дел од тимот на Доктори.мк.
Листа на статии од авторот: