тимот на Доктори.мк
Maрко Павлоски
Maрко Павлоски
студент по медицина
 
 

Павлоски Марко е роден на 16.09.1989 година во Охрид. Средно училиште завршил во ОСМУ „Д-р Јован Калаузи" во Битола и се стекнал со титулата дипломиран забен техничар. Од 2009 година е на студии на универзитетот „Овидиус“, Факултет за Општа Медицина во Констанца, Романија како стипендист на романската влада.

Учествувал на меѓународниот конгрес на анатомистите - Констанца, Романија од 12-15 Мај 2010.

практично искуство: 

  • Здравствен Дом - Охрид - Оддел за Забна Техника (2006-2007 година)  
  • Општа Болница - Охрид - Хируршко и Интерно Одделение (2010 година).

Во слободното време се занимава со пливање и куглање и волонтира во Црвениот Крст - Обука за Прва Помош и Пиер Едукатори.

Зборува македонски, англиски, романски и српско-хрватски јазик.


Листа на статии од авторот: