тимот на Доктори.мк
Марија Станковска
Марија Станковска
студент на медицина
 
 

Марија Станковска е родена на 27.08.1993 во Крива Паланка. Средно образование завршува во  „СОУ Ѓорче Петров - Крива Паланка“, по што се запишува на студии по општа медицина на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје.

Јазици:

Mакедонски јазик (и сродни јазици), англиски јазик, шпански јазик.

Интереси и искуства:

Едногодишно работно искуство во локалната телевизија „Златен Канал“ во Крива Паланка – како водителка во емисијата „Биди во тек“. Aктивнo се занимава со спорт (одбојка и ракомет). Пишува проза и aматерски се занимава со глума при што е добитник  на неколку награди. Активно учество во изработка на училишниот весник  „Училиштен импулс“ во „СОУ Ѓорче Петров - Крива Паланка“. 


За Доктори.мк
За Доктори.мк имам исклучително позитивно мислење. Со огромниот број на корисни информации и совети претставува еден вид прирачник за сите кои се интересираат за здравјето и медицината. Горда сум бидејќи ја имам можноста да бидам дел од тимот на Доктори.мк кој е секогаш отворен за соработка.
Листа на статии од авторот: