тимот на Доктори.мк
Марија Атанасова
Марија Атанасова
студент по медицина
 
 

Марија Атанасова е родена на 25.07.1989 во Велес. Средно образование завршува во УСО „Димитрија Чуповски” - Велес, насока медицинска сестра, со постигнат одличен успех, при што е прогласена за најдобар ученик во генерацијата. Учествувала во многу натпревари (цртање, пишување поезија и во спортот) при што има постигнато одлични резултати.

Во 2008 година се запишува на Медицинкиот факултет при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј” во Скопје, насока општа медицина.

Активности:

  • Член на „Мече Болница”, учествувала и како волонтер на Скопскиот Маратон под организација на ММСА (Македонска Медицинска Студентска Асоцијација).
  • Активно се занимава со спорт - тренира карате.
  • Посебен интерес покажува кон хирургијата.

За Доктори.мк
Горда сум и чест ми е што имам можност да бидам дел од овој тим, со цел да им помогнеме на пациентите за подобро едуцирање и збогатување на нивното знаење од областа на медицината и стоматологијата.
Листа на статии од авторот: