тимот на Доктори.мк
м-р Маја Хаџиева
м-р Маја Хаџиева
магистер по фармација
 
 

Маја Хаџиева е родена 1985 година, во Охрид. Основно и средно образование завршува во Охрид со одличен успех. Дипломира на Фармацевтскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” од Скопје во 06.2008 год. со просечен успех 9.93.

Професионално искуство:

  • 10.2008 - 05.2009   Аптека “Зегин-Фарм”
  • 05.2009 - 08.2009   Македонска академија на науките и уметностите 
    Истражувачки центар за генетско инжинерство и биотехнологија
  • 08.2009 - Фармацевтски факултет
    Центар за испитување и контрола на лекови

Искуство од проекти:

• 2003 г.- Член на “Научно истражувачко здружение” - “Студентски фармацевтски сојуз на Македонија” при Фармацевтскиот Факултет (СФСМ), Скопје;
• 2004 г.- Активно учествува во формирање на фармакогностичка и етноботаничка карта на Македонија;
• 2004 г.- Активно учество и организирање на проектот “Беласица 2004”;
• 2005 г.- Избрана за одговорно лице за студентите од втора година при НИЗ
• 2005 г.- Активно учество и организирање на проектот “Неолица2005“;
• 2005 г.- Учесник на проектот “Чајот е природно богатство” под покровителство на Алкалоид;
• 2006 г.- Избрана за претседател на ресорот за наука при СФСМ
• 2006 г.- Организација на проектот  “ Локов-2006 ”
• 2006 г.- Летна пракса во Соко бања во соработка со Белградскиот фармацевтски факултет 
• 2006 г.- Организација на EPSA - Летен универзитет 2006
• 2007 г.- Организација на летен проект “ Локов-2007 ”
• 2007 г.- Учество на семинар: Како да се напише и објави научен труд
• 2008 г.- Летна пракса во Анкара Гази универзитет; Дел од истражувачката дејност на Гази Универзитет, Анкара Турција со активно учество во работата на институтот по имунологија на повеќе проекти.


За Доктори.мк
Доктори.мк е одличен извор на актуелни теми од областа на медицината, стоматологијата и фармацијата, занимливи факти, интересни и корисни совети за здрав живот и исхрана. Особена чест и огромно задоволство ми претставува што сум дел од тимот на Доктори.мк. Ја поздравувам оваа идеа и секоја чест на основачите за нивната амбициозност, креативност и посветеност.
Листа на статии од авторот: