студент по медицина
Тироидната жлезда е ендокрина жлезда со исклучително значење за нашето здравје. Таа е главен регулатор на метаболизмот и диригира голем број на телесни функции.

Од друга страна, нарушувањата во нејзината функција заземаат значаен дел од современата патологија.
Во оваа рубрика наведуваме некои интересни факти за здравјето кои можеби не сте ги знаеле. Нема премногу да навлегуваме во објаснување на нивната вистинитост, туку само ќе ви ги презентираме. Сигурни сме дека истите ќе ве заинтригираат и лесно ќе запаметите многу од нив.
Едноставни, но ефективни, совети и стратегии за да бидете фит, витални и да изгледате убаво.
доктор на медицина
Страст, ерекција, секс, неверство, интимен живот, мажи vs. жени, митови и факти и многу повеќе...
Ви претставуваме ексклузивни податоци од најновото истражување на меѓународната организација Хелтгрупер. Дознајте што мислат македонските граѓани за различните аспекти од здравствениот систем. Ајде сите заедно да размислуваме и дејствуваме со цел да биде подобро.

Останати содржини