Животни навики
Мастурбацијата е игра за момчињата тинејџери, ти тоа го прават само додека да најдат девојка, а потоа престануваат, девојките никогаш не го прават тоа. Дали ова е навистина така?
специјалист уролог, Специјална болница "Св. Еразмо" - Охрид
професор по "Хирургија со нега" и "Полово образование" на Универзитетот "Св. Климент Охридски" - Битола
Луѓето доаѓаат во судир поради различни причини и карањето е дел од нашиот живот. Најважно е да знаеш да се караш.
Мачките се едни од најомилените домашни миленици на луѓето. И мажите и жените ги сакаат, но припадничките на понежниот пол се повеќе склони слободното време да го поминуваат со нив. Дали сте знаеле дека ова може и да придонесе да го подобрите вашето здравје?
Еден од најомилените модни додатоци на жената е ташната. Освен што е моден детал таа е и нешто многу практично за чување на разни предмети од кои жената постојано има корист. Сепак повеќето од жените често знаат да претераат и ташната се претвора во "торба" која е полна со се и сешто. Дали вашата ташна е тешка? Дали сте се запрашале како тоа влијае врз вашето здравје?
Ако вие, или некој од вашето семејство пуши, а имате деца, тогаш е важно да се осигурате дека децата не се пасивни приматели на чад од цигари, кој е класифициран како канцероген од група А, од страна на агенциите за заштита на животната средина.

Најчитани статии - животен стил

Останати содржини