Животни навики
доктор на медицина
Ниту еден доктор, колку и да е квалификуван и образован не може да си ја замисли работата без помошта на медицинската сестра. Таа има еднакво важна улога во мислијата "спасување човечки животи" исто како и докторот, и нејзините услуги се едноставно незаменливи.
Вечерва во 20:30 часот со симболично исклчучување на светилките од еден час, ќе се прати порака за спас на планетата земја. Доктори.мк во поддршка на денот на планетата земја. Приклучи се и ти!
Од ноќеска, недела, 29 март 2015 година започнува летното сметање на времето. Ова значи дека ноќеска во 2 часот, стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час нанапред и ќе се смета 3 часот.
студент по медицина
Доењето за 6 месеци и доење со додаток на цврста храна најмалку 12 месеци до 2 години е идеален модел за хранење на доенчиња. Еве 10 причини кои ги покажуваат здравствените, психолошки, економски и еколошки бенефиции на доењето.
Ако сте жена многу добро знаете колку мачен е предменструалниот период. Во зависност од личноста некои жени имаат поголеми, некои помали потешкотии, но сите ќе се согласат дека за време на ПМС секоја жена бара решение со кое ќе си ги ублажи тегобите. Денес ние ви претставуваме неколку намирници кои можат да ви помогнат да ги ублажите симптомите на ПМС.

Најчитани статии - животен стил

Останати содржини