Коктелите се прв избор кога сме на одмор. Постојат илјадници видови коктели, некои се алкохолни, некои безалкохолни, но сите се согласуваме дека тие се наш омилен пијалак на плажите за време на летниот одмор. Денес ви ги претставуваме топ десетте најскапи коктели на светот.
Бабините трикови и совети секогаш се мода, баба знае точно како треба да постапи при секојдневните здравствени состојби. Старите луѓе повеќето од триковите ги осознале сами од искуство, а некои ги добиле како совети од своите баби, совети кои се пренесувале со поколениа. Некои од нив навистина се корисни и делуваат, а еве кои бабини трикови и совети ги издвоивме денеска за вас ...
Прочитајте за шесте фантастични моќи кои ги имаат трудниците
Нервоза, несоница, среќа, тага и воодушевување. Тоа се само некои од емоциите кои се менуваат во еден ден. Во прилог се 20 необични, фрустрирачки и шеговити вистини за мајките и нивните бебиња.
Владите на земјите ширум светот измислуваат разни едукативни кампањи, препарати и мерки за да се намали бројот на гојазни лица. Министерството за здравство на Дубаи измисли интересен начин да ги стимулира жителите да ги намалат своите килограми.

Најчитани статии - занимливости

Останати содржини