Совети и рекреација
Мандарината е овошје кое во споредба со другите слични овошје е многу помалo, но е еднакво моќно како и портокалот, лимонот и другите овошја слични на неа. Научниците велат дека содржи многу анти-оксиданси, многу витамини, минерали, штити од многу болести, а според некои истражувања штити од карцином на црн дроб.
Сте слушнале ли за терминот дијабетска нефропатија? Што претставува? Зошто се добива? Ако пишуваме за дијабетската нефропатија ќе биде потребно многу, но ако се ова се претстави со видео анимација за само неколку минути ќе научите се што е потребно за оваа состојба.
Се трудите да внимавате на исхраната, но вашиот организам повторно е склон кон таложење на маснотии? Како да го промените ова? Што треба да правите за вашиот организам да започне да ги согорува калориите? Прочитајте ги петте наши совети ....
Живејте мудро и здраво, тоа си го должите самите себеси.
Без разлика дали зборуваме за качување до врвот на Водно или околината на Берово, предизвик како Кораб или Солунска глава, или пак уживање во недопрената природа на Mијачкиот крај, планинарењето е одличен начин да го поминеме денот во природа, да се дружиме со драги луѓе и да спортуваме.

Најчитани статии - вежби

Останати содржини