Совети и рекреација
Често се водат дискусии за тоа, дали е здраво да се започне денот со вежбање или пак не. Сепак колку и да дискутираме овие благи и рутински јога вежби секогаш ќе бидат само плус за вашето тело. Изненадете го телото ова утро на посебен начин ...
Ендокриниот систем е систем кој се состои од жлезди со внатрешно лачење, односно жлезди кои лачат хормони. Хормоните играат важна улога во регулација на скоро сите функции во организмот. Денес ви нудиме многу интересна видео анимација која ќе ве воведе во совршенството на ендокриниот систем.
Дали утринава станавте не расположени и напнати? Ние ви нудиме оригинален начин да го повратите вашето расположение. Овие мали ангелчиња на десет минутниот клип кој следува со сигурност нема да ве остават рамнодушни ...
Има голема вистина во поговорката "Приодата лекува се" бидејќи речиси секој состојба на телото може да биде третирана со природни решенија, кои ќе помогнат состојбата да се излекува или да се намали. Псоријазата е незаразно хронично заболување. Многумина патат од ова заболување и се во постојана активна потрага по решение. Ние денес ќе ви помогнеме со неколку лесно достапни и природни намирници кои можат да ви помогнат во борбата со оваа болест.
професор по физичко и здравствено образование
Доколку се одлучите да почнете со вежбање, не смеете да заборавите дека за добри резултати важна улога има и добрата исхрана.

Најчитани статии - вежби

Останати содржини