A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: subcategory

Filename: site/kategorii_model.php

Line Number: 112

Доктори.мк | медицина | stomatologija | site | Портал за медицина и здравје
доктор по стоматологија
Забите обично се појавуваат попрво кај девојчињата отколку кај момчињата. Секој човек развива две групи на заби во својот живот. Првиот сет на забите е познат како " млечни заби ". Овие заби се менуваат во шестата или седмата година. На 21 возраст, нашите заби се постојани , но 40% од луѓето на возраст над 65 години, имаат комплетен сет на своите заби.
доктор по стоматологија
Под влијание на различни фактори (механички, хемиски и термички) може да дојде до настанување на повреди на оралната слузокожа. Понекогаш доаѓа и до појава на инфекција после одредена промена, но и до брзо заздравување доколку навреме не се отстрани причинителот на оштетувањето.
доктор по стоматологија
Естетиката од секогаш го привлекувала човекот, денес повеќе од било кога и се придава важност на неа. А животниот век на забите, како и другите ткива и органи, е подложен на промени, било физиолошки или патолошки.
Секоја храна содржи разни материи, витамини, минерали, шеќери и многу други работи. Некои од тие материи се здрави, а некои штетни за телото. Денес ви претставуваме пет типови на храна кои се на врвот на листата на штетни по вашите заби.
дипломиран логопед
Ортодонцијата е едно специфично подрачје, кое е одговорно за проучување и надзор на растот и развојот на дентицијата и пропратните анатомски структури од раѓање до дентална зрелост, вклучувајќи ги сите превентивни зафати, се со цел да се воспостави нормална оклузија и хармоничен изглед на лицето.

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини