A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: subcategory

Filename: site/kategorii_model.php

Line Number: 112

Доктори.мк | медицина | stomatologija | site | Портал за медицина и здравје
доктор по стоматологија
Пијалоците кои во себе содржат големо количество на кофеин и шеќер, кои некои тинејџери ги консумираат наместо вода се 3 до 10 пати поштетни за забите отколку кока колата и слични на неа пијалоци. Лимонадата и енергетските пијалоци имаат најштетно влијание врз забите бидејќи содржат високо ниво на киселина кое може да ја уништи забната глеѓ.
доктор по стоматологија
Пореметувањето на функцијата на полните жлезди прати низа орални промени. Тоа е посебно изразено кај женскиот пол, затоа што кај нив е докажана директна корелација измеѓу функцијата на овариумот и оралната слузокожа. Промените во усната празнина се појавуваат во сите фази на гениталниот живот на жената.
доктор по стоматологија
Дали знаете дека вашето орално здравје може да покаже индикации за вашето целокупно здравје – или дека проблемите во устата можат да влијаат на остатокот од вашето тело? Интимната врска помеѓу оралното здравје и општата здравствена состојба доколку ја знаете можете да се заштитите себе си.
доктор по стоматологија
Карциномна усната шуплина е најопасното орално заболување. Освен својот неконтролиран раст и карактеристичен клинички изглед, не создава никакви проблеми ниту пак болни симптоми, па затоа заболените многу доцна одат на стоматолог. Со резултатите од биопсијата би се поставила точната дијагноза.
доктор по стоматологија
Непријатниот здив од устата (halitosis, oral malodor, fetor ex ore) е голем проблем на современиот човек. Денес, halitosis i halitofobia ( страв од непријатен здив ) се на 3-то место посетености кај стоматологот ( одма после каријес и парадонтопатија ).

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини