A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: subcategory

Filename: site/kategorii_model.php

Line Number: 112

Доктори.мк | медицина | stomatologija | site | Портал за медицина и здравје
доктор по стоматологија
Најновите студии во стоматолошката литература потврдиле дека стоматолозите се предмет на различен стрес поврзан со физички и емоционални проблеми. Сето тоа придонесува алармантно висока инциденца на кардиоваскуларни болести, чиреви, колитис, хипертензија, проблеми со долниот дел од грбот, замор на очите, брачна дисхармонија, ментална депресија и самоубиство.
доктор по стоматологија
Усните можат многу да “кажат”за човекот: за неговиот карактер, расположението, годините па дури и за здравјето.
доктор по стоматологија
Тризмусот се дефинира како неможност да се отвори устата целосно. Тоа би можело да се случи за време, веднаш, па дури и години по стоматолошката интерваниција, како резултат на траума, операција, зрачење или проблеми со темпоромандибуларниот зглоб, ова се фактори на ризик поврзани со тризмусот од страна на стоматолошката пракса.
доктор по стоматологија
Доколку мислите дека со вадењето на забот, болката не може веќе да се јави, тогаш веројатно не сте слушнале за сува рана – алвеолитис, една од најчестите компликации на ваѓањето на забите...
доктор по стоматологија
Стоматогнатниот систем на човекот е дел од организмот од кој е можно да се дознаат бројни податоци за животот и здравјето на пациентот.

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини