Процедури и лекување
доктор по стоматологија
Под влијание на различни фактори (механички, хемиски и термички) може да дојде до настанување на повреди на оралната слузокожа. Понекогаш доаѓа и до појава на инфекција после одредена промена, но и до брзо заздравување доколку навреме не се отстрани причинителот на оштетувањето.
доктор по стоматологија
Естетиката од секогаш го привлекувала човекот, денес повеќе од било кога и се придава важност на неа. А животниот век на забите, како и другите ткива и органи, е подложен на промени, било физиолошки или патолошки.
доктор по стоматологија
Летувањето не секогаш знае да понуди целосно задоволство. Еден од проблемите кој се јавува после добар провод на плажа и уживање под сонце, нема многу да Ве израдува. Ви се појави херпес на усните? Повторно? Дознајте малку повеќе што е всушност херпесот, кој го предизвикува, кои се симптомите...
доктор по стоматологија
Милиони луѓе ширум светот заболуваат од болести на штитната (тироидната) жлезда. Заболувањата на штитната жлезда се исто како шеќерната болест, најчесто ендокринолошки заболувања. Најчести облици на заболувања на штитната жлезда се: гуша (струма) која се смета за најзачестена болест на тироидеата, тиреоидитиси – воспалителни болести на тиреоидеата, хипертиреоза и хипотиреоза.
доктор по стоматологија
“Најдобрите и најубавите нешта на светот не можат да се видат ниту допрат, мора да се почувствуваат со срцето”

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини