Превенција
доктор по стоматологија
Естетиката од секогаш го привлекувала човекот, денес повеќе од било кога и се придава важност на неа. А животниот век на забите, како и другите ткива и органи, е подложен на промени, било физиолошки или патолошки.
Секоја храна содржи разни материи, витамини, минерали, шеќери и многу други работи. Некои од тие материи се здрави, а некои штетни за телото. Денес ви претставуваме пет типови на храна кои се на врвот на листата на штетни по вашите заби.
доктор по стоматологија
Летувањето не секогаш знае да понуди целосно задоволство. Еден од проблемите кој се јавува после добар провод на плажа и уживање под сонце, нема многу да Ве израдува. Ви се појави херпес на усните? Повторно? Дознајте малку повеќе што е всушност херпесот, кој го предизвикува, кои се симптомите...
доктор по стоматологија
Д-р Кристина И. Стојаноска Алоска со важни и корисни совети Ви помага да се грижите за оралното здравје на вашите најмили:
Владите на земјите ширум светот измислуваат разни едукативни кампањи, препарати и мерки за да се намали бројот на гојазни лица. Министерството за здравство на Дубаи измисли интересен начин да ги стимулира жителите да ги намалат своите килограми.

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини