Орално здравје А-Ш
д-р Иван Танатарец
доктор по стоматологија

Забниот кариес е најчесто заболување на светот. Се смета дека преку 90% од луѓето го имаат ова заболување. Дури 50% од децата на тригодишна возраст имаат кариес, а на 6 години скоро и да нема деца без кариес. Зошто настанува и како да го спречиме?

Стоматолозите препорачуваат редовна употреба на забен конец како неопходен и незаменлив елемент во одржувањето на хигиената на усната празнина. Се надеваме дека со ова видео ќе бидете чекор поблиску до убава и здрава насмевка.
доктор по стоматологија

Избелувањето на забите е козметички третман со кој се избелува природната боја на вашите заби. Овој треман е се почест и кај нас.

доктор по општа стоматологија

Има повеќе причини поради кои мора да се води грижа за млечните запчиња од самиот момент на нивното никнување.

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини