Орално здравје А-Ш
доктор по стоматологија
“Најдобрите и најубавите нешта на светот не можат да се видат ниту допрат, мора да се почувствуваат со срцето”
доктор по стоматологија
Најновите студии во стоматолошката литература потврдиле дека стоматолозите се предмет на различен стрес поврзан со физички и емоционални проблеми. Сето тоа придонесува алармантно висока инциденца на кардиоваскуларни болести, чиреви, колитис, хипертензија, проблеми со долниот дел од грбот, замор на очите, брачна дисхармонија, ментална депресија и самоубиство.
доктор по стоматологија
Усните можат многу да “кажат”за човекот: за неговиот карактер, расположението, годините па дури и за здравјето.
доктор по стоматологија
Доколку мислите дека со вадењето на забот, болката не може веќе да се јави, тогаш веројатно не сте слушнале за сува рана – алвеолитис, една од најчестите компликации на ваѓањето на забите...
доктор по стоматологија
Усната шуплина е огледало на животот и здравјето на секој поединец. Здрави и убави заби имаат тие кои се грижат за своето здравје и изглед. Доколку се видливи кариозни предни заби или премногу наслаги од забен камен се добива впечаток на луѓе со ниска здравствена и естетска посветеност.

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини