Орално здравје А-Ш
доктор по стоматологија
Естетиката од секогаш го привлекувала човекот, денес повеќе од било кога и се придава важност на неа. А животниот век на забите, како и другите ткива и органи, е подложен на промени, било физиолошки или патолошки.
дипломиран логопед
Ортодонцијата е едно специфично подрачје, кое е одговорно за проучување и надзор на растот и развојот на дентицијата и пропратните анатомски структури од раѓање до дентална зрелост, вклучувајќи ги сите превентивни зафати, се со цел да се воспостави нормална оклузија и хармоничен изглед на лицето.
доктор по стоматологија
Летувањето не секогаш знае да понуди целосно задоволство. Еден од проблемите кој се јавува после добар провод на плажа и уживање под сонце, нема многу да Ве израдува. Ви се појави херпес на усните? Повторно? Дознајте малку повеќе што е всушност херпесот, кој го предизвикува, кои се симптомите...
доктор по стоматологија
Заради преголем стрес може да се појават главоболки, анксиозоност, дигестивни промени, нарушување на општото здравје и др.
доктор по стоматологија
Милиони луѓе ширум светот заболуваат од болести на штитната (тироидната) жлезда. Заболувањата на штитната жлезда се исто како шеќерната болест, најчесто ендокринолошки заболувања. Најчести облици на заболувања на штитната жлезда се: гуша (струма) која се смета за најзачестена болест на тироидеата, тиреоидитиси – воспалителни болести на тиреоидеата, хипертиреоза и хипотиреоза.

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини