Естетска стоматологија
доктор по стоматологија
Естетиката од секогаш го привлекувала човекот, денес повеќе од било кога и се придава важност на неа. А животниот век на забите, како и другите ткива и органи, е подложен на промени, било физиолошки или патолошки.
доктор по стоматологија
Летувањето не секогаш знае да понуди целосно задоволство. Еден од проблемите кој се јавува после добар провод на плажа и уживање под сонце, нема многу да Ве израдува. Ви се појави херпес на усните? Повторно? Дознајте малку повеќе што е всушност херпесот, кој го предизвикува, кои се симптомите...
доктор по стоматологија
Милиони луѓе ширум светот заболуваат од болести на штитната (тироидната) жлезда. Заболувањата на штитната жлезда се исто како шеќерната болест, најчесто ендокринолошки заболувања. Најчести облици на заболувања на штитната жлезда се: гуша (струма) која се смета за најзачестена болест на тироидеата, тиреоидитиси – воспалителни болести на тиреоидеата, хипертиреоза и хипотиреоза.
доктор по стоматологија
“Најдобрите и најубавите нешта на светот не можат да се видат ниту допрат, мора да се почувствуваат со срцето”
доктор по стоматологија
Најновите студии во стоматолошката литература потврдиле дека стоматолозите се предмет на различен стрес поврзан со физички и емоционални проблеми. Сето тоа придонесува алармантно висока инциденца на кардиоваскуларни болести, чиреви, колитис, хипертензија, проблеми со долниот дел од грбот, замор на очите, брачна дисхармонија, ментална депресија и самоубиство.

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини