Здравје А-Ш
доктор на дефектолошки науки и доктори на медицина
По повод 2-ри Април - светскиот ден на лицата со аутизам, на наше огромно задоволство екипата на Доктори.мк, оствари интервју со еден од најдобрите експерти од областа на аутизмот во нашата држава, професорот Владимир Трајковски. Во денешното интервју, професор Трајковски ке се обиде да ви одговори на сите позначани прашања поврзани со аутизмот ...
доктор на медицина
Вечерва, 19 март со почеток во 20:30 часот станете дел од најголемата светска еколошка акција „Час на планетата Земја“ со едночасовно исклучување на електричните светилки. Со симболичното едночасовно исклучување на светилките се испраќа порака за намалување на искористувањето на енергетските ресурси и здружен глас за спас на планетата Земја.
студент по медицина
Тромб претставува згрутчување на крвта во вена, артерија, срце. Тромбот може делумно или целосно да го блокира протокот на крвта во крвен сад.
Што претставува блок на десна гранка на Хисонов сноп или RBBB ( right bundle branch block) и како се открива со помош на ЕКГ? Прочитајте во продолжение на нашиот ЕКГ курс и погледнете ги нашите слики преку кои ви ветуваме дека нештата ќе станат појасни ...
специјализант по радиодијагностика
Како нашиот ум носи одлуки и како се брани од нив? За Фројд ние сме едноставно актери во драмата на нашите умови, потиснати од желбите, повлечени од совеста.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини