Тестови и испитувања
доктор на медицина
Синоними за ултразвучно визуелизирање се ултрасонографија, ехографија или скратено ехо. Од што се состојат овие испитувања? Кога се користат истите? Како да се подготвите?

Што е HbA1c и зошто ни е важен при дијагностицирањето на дијабетесот?

Која е разликата меѓу нивотo на HbA1c и нивотo на гликоза во крвта?

доктор на медицина
Се вели дека е "тивка болест" затоа што во раната фаза од нејзиниот развој најчесто не предизвикува никакви тегоби.
Што може една жена да направи за своето здравје? Во наредните слајдови дознајте кои се испитувањата од огромно значење за здравјето на секоја од вас.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини