Тестови и испитувања
студент на медицина
Баретов синдром или Баретов езофагус е ретка компликација како резултат на долготрајна гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ).
Лабораторијата беше во еден непривлечен, преполн подрум и во една соба со ниски тавани, во чија внатрешност се наоѓаше темна просторија со галванометар и експериментални животни. Беше темно, преполно со опрема и сосема непривлечно. Во подрумот доаѓаа пациенти за електрокардиографија, кучиња за експерименти, пепелници со кафе и крофни за појадок ...
Бранко Калковалиев
магистрант по молекуларна биологија
Процентуалната застапеност на HPV инфекцијата кај женската популација во Македонија е нешто поголема од 41%, што поедноставено би значело дека на секои 100, 41 женска индивидуа е инфицирана со HPV.
Јасин има состојба на имунолошки дефект и досега, за жал, сеуште не е пронајден компатибилен донатор.
Светкста недела на имунизацијата оваа година започнува на 24-ти и трае до 30-ти април, темата оваа година е "да се затвори јазот за имунизацијата", по тој повод доктори.мк разговара со д-р Елена Вучковска ...

Најчитани статии - медицина

Останати содржини