Здравје на срцето и крвните садови
д-р Маја Божиновска Смическа
специјалист невролог
Специјална болница по ортопедија и трауматологија "Св. Еразмо" - Охрид
Мозочен удар е клинички синдром кој се карактеризира со акутен губиток на мозочната фунција кој трае подого од 24 часови или пак доведува до смрт.
Често ја нарекуваат најголемиот орган. Таа е медиумот кој ги поврзува нашите органи и ткива во една целина. Од што се состои?
доктор на медицина

Што претставува МПС? Кои се индикациите за изведување на ова испитување, а кои контраиндикациите за истото?

Пред да зборуваме за покачениот крвен притисок и неговите штетни ефекти, добро е да разбереме што всушност претставува крвниот притисок.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини