доктор на медицина
Се вели дека е "тивка болест" затоа што во раната фаза од нејзиниот развој најчесто не предизвикува никакви тегоби.
доктор на медицина
Акните се често воспалително заболување на лојните жлезди на кожата. Тие не се животнозагрозувачко заболување но може да биде непријатни и да содазваат проблеми. Во некои случаи водат кон создавање на трајни лузни на кожата. Може ли да се спречат/излечат?
Што може една жена да направи за своето здравје? Во наредните слајдови дознајте кои се испитувањата од огромно значење за здравјето на секоја од вас.
3Д анимација на раѓање на бебето. Прикажан е чин на нормално вагинално породување.
Простата обично се зголемува со тек на стареењето. Ова зголемување се нарекува бенигна простатична хиперплазија или БПХ и најчесто се сретнува каj постари мажи. Зголемувањето на простатата може да . . .

Најчитани статии - медицина

Останати содржини