Ментално и емоционално здравје
студент по медицина
Биполарно растројство е вид на депресивно расположение кое во минатото беше познато под името манично однесување. Лицата искусуваат преголеми промени, од депресија и тага до занес и возбуда.
Отсекогаш многу мистерии биле поврзани со соништата, луѓето многу често се прашуваат зошто тие доаѓаат, некои дури им даваат и натприродни моќи. Научниците сеуште со сигурност не можат да ги објаснат соништата. Kако и да е, ние денес ви презентираме кратко видео кое ги опишува десетте необични факти поврзани со сонувањето.
студент по медицина
Понекогаш нарушувањата на расположението, депресивноста, заморот, намалената заинтересираност за работите кои не опкружуваат, намалената желба за извршување на одредени активности, безволноста и чувството на празнина може да бидат првите, но и единствени симптоми на дефицит на тироидните хормони.
специјалист уролог, Специјална болница "Св. Еразмо" - Охрид
професор по "Хирургија со нега" и "Полово образование" на Универзитетот "Св. Климент Охридски" - Битола
Набљудувајќи го во движење нејзиното тело, единствено што слушав беше внатрешниот глас што императивно бараше секс... Со тоа тело и со ниедно друго!
студент по медицина
Сон – мотивација – цел – реализација. Направи го она што го направив јас. Верувај во себе!

Најчитани статии - медицина

Останати содржини