Ментално и емоционално здравје
студент по медицина
Што се случува кога спиеме? Дознајте повеќе за фазите на спиењето, невротрансмиторите кои ги диригираат процесите во нашиот мозок и медицинските тајни на сонувањето.
доктор на медицина

Болката е физичко, но и емотивно патење поради кое квалитетот на живот е значително намален. Хроничната болка ги отежнува секојдневните активности, го нарушува сонот, предизвикува низа пореметувања и тегоби како анксиозност, а често и депресија.

доктор на медицина
Пубертетот кај машките деца се состои од две до четири години интензивен раст и развој на детето. Во овој период детето расте и се развива како физички така и психички при што станува возрасен маж. Во текстот што следи ќе се обидам да дадам важни информации во врска со пубертетот кај машките деца и се она што децата и родителите треба да ги знаат ...
Од денес па се до крајот на наредната недела, започнува јавниот конкурс за активно членство на Македонската Организација на Медицински Студенти (МОМС)
доктор на медицина
Прекумерното консумирање алкохол е штетно буквално за сите човекови органи. Но, оштетувањата кои ги прави на некои големи и витални органи едноставно не смееме да ги занемариме. Денеска ќе ви ги презентирам петте големи органи во човековото тело кои алкохолот најбрзо ги уништува ...

Најчитани статии - медицина

Останати содржини