Ментално и емоционално здравје
Јасин има состојба на имунолошки дефект и досега, за жал, сеуште не е пронајден компатибилен донатор.
Светкста недела на имунизацијата оваа година започнува на 24-ти и трае до 30-ти април, темата оваа година е "да се затвори јазот за имунизацијата", по тој повод доктори.мк разговара со д-р Елена Вучковска ...
Денеска е светскиот ден на здравјето кој се прославува секоја година на 7 април, со што се и одбележува денот на основањето на Светската Здравствена Организација.
Од ноќеска, недела, 29 март 2015 година започнува летното сметање на времето. Ова значи дека ноќеска во 2 часот, стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час нанапред и ќе се смета 3 часот.
Денеска е 21-март светски ден на децата со Даунов синдорм. Овој синдром е генетско пореметување именувано по докторот Џон Даун, откриено во 1866 година. Дауновиот синдром влијае на нормалниот физички и психички развој на детето, давајќи карактеристични белези и заболувања.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини